Speelavonden en tijden:

Maandag                    19:30 - 22:00 uur | senioren

Woensdag                  19:00 - 20:00 uur | jeugd

Woensdag                  19:30 - 22:00 uur | senioren

Locatie:

Sporthal de Wetteling (zaal Wetteling 1)
Zuidsingel 2 
5802 EG Venray


Vacature clubtrainer!

BC Venray zoekt trainer voor de maandag- en/of woensdagavond
 
Badmintonclub Venray is een gezellige club met ongeveer 70 leden. Binnen de club zijn jong en oud vertegenwoordigd en wordt op verschillende niveaus samen gespeeld; van beginner tot gevorderd. Momenteel zijn er 2 competitieteams, waarvan het eerste team uitkomt in de 4e divisie van de bondscompetitie.
 
Wij zijn met spoed op zoek naar een enthousiaste trainer voor de jeugd- en/of (competitie)spelers. Wij zoeken iemand die spelers van verschillende niveaus een stapje omhoog kan tillen zonder het spelplezier en enthousiasme voor de sport uit het oog te verliezen.
 
Onze speeltijden en locatie staan hierboven.
 
Lijkt het jou leuk om de trainingen te verzorgen voor onze jeugd- en/of (competitie)spelers en ben je beschikbaar op de maandag- en/of woensdagavond? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn blij met alle hulp die we kunnen krijgen. Wanneer je (nog) geen trainersdiploma hebt, is dat geen probleem. In overleg kunnen wij budget vrij maken om je trainingsvaardigheden te vergroten. Wel vinden je het belangrijk dat je affiniteit hebt met de badmintonsport.

Wie zijn wij? 

Badmintonclub Venray is in maart 1975 opgericht en vierde, in 2020 haar 45-jarig bestaan.

Het is de eerste en nog steeds enige badmintonvereniging in de gemeente Venray die aangesloten is bij de nationale bond ‘Badminton Nederland’. Het ledenbestand telt momenteel ongeveer 75 leden waarvan circa 10 jeugdleden. De meeste leden komen uit de gemeente Venray. Een aantal komt van buiten de gemeentegrenzen, zoals Overloon, Vierlingsbeek, Well en Horst. 

 

Naast het recreatief badmintonnen op de maandag- en woensdagavond wordt ook competitief gespeeld. Sinds 2019 is voor de recreanten een 35+ competitie opgericht, hierbij worden alleen dubbel/mix partijen gespeeld. Daarnaast zijn er meerdere seniorenteams. Diverse spelers uit deze teams hebben al meerdere malen op het Nederlands Kampioenschap Regioteams gestaan. 

 

Helaas is door afname van jeugdleden het team in de streekcompetitie komen te vervallen.  Door Corona is ook het jeugdteam welke in de bondscompetitie speelde uit elkaar gevallen. Hierdoor is er een flinke dosis talent verloren gegaan. 

 

Voor een groot deel wordt de club gefinancierd door de contributie-inkomsten van haar leden. Door het leveren van hand- en spandiensten door onze vrijwilligers wordt gelukkig veel opgevangen om het reilen en zeilen binnen de club zo goed mogelijk te laten verlopen. We kijken als club kritisch naar de kosten en proberen waar mogelijk daarop te besparen. Wel willen we ons maximaal inzetten om niet op de kwaliteit te hoeven in te leveren. Het gaat dan onder andere om de kwaliteit van een trainer, de kwaliteit van de jeugdbegeleiding, de kwaliteit van het speel- en oefenmateriaal en de kwaliteit van de competitieteams.

Waarom badmintonnen?

Badminton is snel te leren: iedereen kan het! Met een badmintonracket moet je de shuttle zo snel mogelijk over een net bij je tegenstander op de grond zien te slaan. Iedereen heeft wel eens een shuttletje geslagen op de camping of op het strand. Daar is het meestal de bedoeling om de shuttle zo lang mogelijk in de lucht te houden. Bij badminton als sport gaat het dus juist om het tegenovergestelde. Dit levert een snel en aantrekkelijk spel op. Net als in veel andere sporten wordt het speelniveau bepaald door een combinatie van techniek, conditie, tactiek en mentaliteit. Wie niet snel is, kan door een betere techniek of door slim te spelen toch winnen. Hierdoor is badminton een leuke sport voor iedereen, van jong tot oud, voor prestatief, maar zeker ook voor recreatief ingestelde spelers.

Voor meer informatie over de sport kijk op: https://www.badminton.nl/

Bestanden:

Huishoudelijk Reglement

Statuten